×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/elemetwe/public_html/images/stories/2016/07/20/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/07/20/04

{gallery}2016/07/20/04{/gallery} Odlukom gradonačelnika Ivana Penave grad Vukovar dobio je novo ruho i postavio sebe na kartu urbanih suvremenih gradova. Za posao izrade 3d anamorfne slike angažiran je međunarodno poznati i jedini hrvatski 3D Street Art umjetnik Filip Mrvelj koji je u periodu od 15. do 19. srpnja 2016. godine, na oko 100 četvornih metara u dužini od gotovo 20 metara, izradio sliku iluzije trodimenzionalnog prostora na pješačkom mostu na ušću rijeke Vuke u Dunav.

Filipove slike nalaze se diljem svijeta, a bio je i prvi 3D umetnik koji je takvu sliku naslikao na Cipru. Do sad je svoje radove predstavljao i u Nemačkoj, Nizozemskoj, Turskoj, BiH, Rumunjskoj, Austriji, Švicarskoj, Tajlandu i u Kataru.

Ovo je inače prva 3D slika u Vukovaru uopće, a prema najavama gradonačelnika Ivana Penave, nije i posljednja. Ovakav oblik umjetnosti stvara veliku interakciju s domaćim ljudima, ali i turistima zbog svoje atraktivnosti. Naime, anamorfna slika dobiva 3D efekt kad se gleda iz jedne točke uz upotrebu leće (mobitel, kamera, fotoaparat).

Vrijednost ugovorenih radova iznosila je 23.750,00kn, a isti su financirani sredstvima Grada Vukovara.

Izradu 3d anamorfne slike pratila je i marketinška kampanja na društvenim mrežama putem kanala Filipa Mrvelja. Ista je sadržavala objave na Facebooku, Instagramu i Twitteru, komunikaciju s korisnicima navedenih mreža te snimanje i objavu video uratka o izradi 3d anamorfne slike koji ćete uskoro moći pogledati na web stranicama Grada Vukovara.