{gallery}2016/07/28/02{/gallery} Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević posjetio je i Vukovarski vodotoranj gdje ga je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček na terenu upoznao s projektom obnove i problemima s kojima se susreću.

Ministar Kuščević naglasio je kako je ovo hvalevrijedan projekt te da ministarstvo nastoji iznaći najbolje rješenje za njegovu obnovu. - Radi se o hvalevrijednom projektu s nacionalnog stajališta kao simbolu Domovinskoga rata i velikosrpsle agresije te upozorenju budućim generacijama, ali i o vrlo zahtjevnom projektu u graditeljskom smislu. Svjedoci smo da je Vodotoranj pretrpio udarce preko 600 granata i njegova je statika ozbiljno narušena. Projektanti i Grad Vukovar zatražili su nas pomoć. Oformili smo radnu grupu u suradnji s Građevinskim fakultetom i nastojimo iznaći najbolje rješenje koje će zadovoljiti statiku same građevine i sigurnost posjetitelja, a da se pri tome u najmanjoj mjeri naruši njn vizualni identitet. Pri kraju smo iznalaženje rješenja i uvjereni smo da će vrlo brzo biti izdana građevinska dozvola i da će se projekt započeti i uspješno privesti kraju, reko je ministar Kuščević.

Radovi na obnovi Vodotornja trebali bi početi krajem godine, a do sada je prikupljeno preko 7. 700.000 kuna, rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

 

Izvor: www.hrv.hr