{gallery}2016/07/29/01{/gallery} Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović otvorili su Voćinsku ulicu u Borovu naselju.

- Ovo je trinaesta ulica koja je sanirana ove godine. Zahvaljujući projektu Vukovar prije same sanacije izgrađena je nova kanalizacijska odvodnja kao i novi priključci, a potom je sanirana sama prometnica čija je vrijednost 350.000 kn. Dužina ulice je 150 m, a širina 3 m. Vjerujem da ćemo na zadovoljstvo sugrađana ove godine probiti sve rekorde i sanirati više od 20 ulica – rekao je Pavliček.

Pavliček dodaje da se prilikom izrade proračuna i plana komunalne infrastrukture gledalo da svi dijelovi grada budu jednako zastupljeni odnosno da se više ulaže u one dijelove grada koji su bili zapostavljeni u prethodnom periodu.

- Vukovar je specifičan grad jer se proteže na 12 km dužine s dva prigradska naselja te gledamo da svaki dio dobije po nešto na zadovoljstvo svih građana našeg grada – kazao je Pavliček.

Proračun UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša iznosi 117 milijuna kuna, a proračun Grada Vukovara 250 milijuna kuna. Ovime je vidljivo koliko Grda Vukovar ulaže u komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

- Pokrenuli smo jedan veliki projekt s kojim se nijedna dosadašnja vlast nije uhvatila u koštac, a to je izgradnja nove gradske tržnice ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna, uskoro kreće i sanacija Vodotornja 32 milijuna kuna, šetnjica uz Dunav vrijednosti 16 milijuna kuna, otok sportova 20 milijuna kuna. Ovom prilikom htio bih najaviti kapitalan projekt sanacije ceste na Priljevu u vrijednosti 40 milijuna kuna. Sljedeći tjedan počinjemo sanaciju tri ulice na Budžaku, kreće sanacija ulice Grobljanske na Lipovači, otvaramo ulicu Kneza Domagoja u Borovu Naselju te se nadam da ćemo sve zacrtane ciljeve ostvariti – rekao je Martinović.

 

Izvor: www.hrv.hr