{gallery}2016/08/01/02{/gallery} Udruga hrvatskih branitelja-dragovoljaca Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije – Klub HOS-a 6. bojne organizirala je Sportske igre hrvatskih branitelja Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije, u Sportskom centru Slavija u Vukovaru.

Prije početka samog natjecanja branitelji i dragovoljci okupili su se u Sportskom centru Slavija i iskazali su počast svojim poginulim suborcima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

U ime Grada Vukovara Sportskim igrama hrvatskih branitelja Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije nazočili su pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić, te dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček koji je igre proglasio otvorenima.

- Veliko mi je zadovoljstvo što i na ovakav način čuvamo uspomenu na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu, Grad Vukovar će uvijek podupirati ovakve sportske manifestacije, kojima će se hrvatske branitelje trudi maknuti s društvenih margina - rekao je Pavliček.

U ime vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, sportskim igrama nazočio je predsjednik županijske Skupštine Antun Toni Žagar.

- Čast mi je što nakon tri godine neodržavanja, smo ponovno uspjeli pokrenuti Sportske igre. Okupili smo brojne ekipe, naše drage prijatelje, suborce koji će se natjecati u brojnim sportskim disciplinama, a bolji neka pobjedi - rekao je Ivan Zoraja, predsjednik Klub HOS-a 6. bojne, dodajući kako će se Sportske igre dogodine održati u nekom drugom gradu u županiji.

Najboljim ekipama i pojedincima dodijeljena su priznanja i pehari, a nakon završetka natjecanja upriličeno je dragovoljačko druženje.

 

Izvor: www.hrv.hr