{gallery}2016/09/06/03{/gallery} Zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika Tanja Šimac-Bonačić tijekom posjeta Vukovaru sastala se s gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom te mu tom prigodom uručila donaciju Grada Dubrovnika za projekt „Vukovarski Vodotoranj – Simbol hrvatskog zajedništva", u iznosu od 200.000 kuna u znak prijateljstva i podrške među gradovima Vukovarom i Dubrovnikom.

Šimac-Bonačić je naglasila kako Dubrovnik s ponosom sudjeluje u ovoj velikoj akciji koja je bitna za sve građane Republike Hrvatske. Istaknula je kako je Dubrovniku zadovoljstvo da mogu pomoći simbolu napada, a i obrane Vukovara. „Građani grada Dubrovnika žive s Vukovarcima 365 dana, tako je bilo ratnih godina, jer nas je rat i spojio, a tako je i danas u mirnodopsko vrijeme. Mi ne živimo Vukovar samo onaj jedan dan kada ga se svi sjete„, istaknula je zamjenica dubrovačkog gradonačelnika.

Dubrovnik se redovno uključuje u akcije za grad Vukovar, pa se tako može istaknuti stipendiranje vukovarskih učenika, suradnja Dubrovačke razvojne agenciju s Razvojnom agencijom Vukovar, a financirat će i jedno dječje igralište u Vukovaru.

Gradonačelnik Penava zahvalio se na donaciji te iskazao zadovoljstvo dugovječnim prijateljstvom dvaju gradova. Naglasio je kako želi da se prijatelji iz Dubrovnika osjećaju kao kod kuće, jer se jednako tako i Vukovarci osjećaju u njihovom gradu. „Ovo prijateljstvo nije samo povelja ispisana na papiru, ono što je puno važnije je broj projekata i pomoći koju grad Dubrovnik godinama pruža Vukovaru", rekao je Penava te istaknuo kako su međusobni odnosi Dubrovnika i Vukovara za svaku pohvalu te da iz toga proizlaze samo pozitivne i lijepe priče.