{gallery}2016/09/14/01{/gallery} Rođena Vukovarka, Sandra Paović osvojila je zlatno odličje u stolnom tenisu na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

„Jako sam sretna i uzbuđena. Došla sam po zlato i osvojila sam ga. Odradila sam posao kako je trebalo. Bila sam mirna i koncentrirana i taktički smo se dobro pripremili", dodala je Paović.

Sandra se već 2008. godine kvalificirala za Olimpijske igre u Pekingu gdje je došla do drugog kruga natjecanja. U siječnju 2009. godine teško stradava u prometnoj nesreći, no nakon oporavka osjeća da može igrati te se pridružuje paraolimpijskoj obitelji.

„Nakon nesreće moj cilj je bio biti samostalna, o stolnom tenisu tada nisam niti razmišljala. Međutim, kada sam stala na noge probala sam ponovo zaigrati i ispalo je najbolje što mogu. Nakon nesreće je cijela Hrvatska bila uz mene i pomogla mi je na sve moguće načine, a ovo zlato je bio način kako sam ja to željela vratiti", kazala je 33-godišnja Vukovarka koja je prije dvije godine proglašena za najbolju parastolnotenisačicu na svijetu, a od lipnja 2014. do danas drži prvo mjesto na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja.

Iskrene čestitke našoj Sandri na osvojenom zlatu na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru!