{gallery}2016/09/24/01{/gallery} Izaslanstvo Krapinsko – zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolarom svečano je uručilo gradonačelniku Grada Vukovara Ivanu Penavi donaciju za obnovu vukovarskog Vodotornja u iznosu od 50 tisuća kuna.

"Zadovoljstvo mi je što smo s gradonačelnikom Penavom uspjeli dogovoriti manifestaciju 'Zagorje Vukovaru' za koju je glavni okidač bila obnova vukovarskog Vodotornja koji je simbol otpora agresoru, a njegova je obnova dug prema gradu Vukovaru i njegovim braniteljima za sve ono što su učinili za obranu Republike Hrvatske", rekao je tijekom svečanog uručenja donacije župan Kolar te dodao da je u županijskom proračunu za 2017. godinu predviđeno još 100.000 kuna za obnovu vukovarskog vodotornja.

Posebno je naglasio kako se u izaslanstvu nalaze predstavnici svih sedam gradova i 25 općina Krapinsko-zagorske županije kao i predstavnici svih braniteljskih udruga te podsjetio da je iz Zagorja u obrani Republike Hrvatske u svim postrojbama sudjelovalo 11.500 branitelja.