{gallery}2016/09/30/07{/gallery} 100.000 kuna za Vodotoranj donirala Hrvatska diskografska udruga, a članovi Upravnog odbora HDU/ZAPRAF-a koji čine direktori svih najvećih hrvatskih diskografskih kuća, na čelu s Želimirom Babogredcem, predsjednikom HDU-a i direktorom Croatia Recordsa tom prigodom su posjetili Vukovar i sastali se s gradonačelnikom Ivanom Penavom.

„Zajedno smo odlučili svojom donacijom pridonijeti što bržoj obnovi Vodotornja, simbola obrane cijele Hrvatske i nadamo se kako ćemo se uskoro svi zajedno naći na njegovom otvorenju", rekao je Željko Babogredac te dodao kako su članovi Hrvatske diskografske udruge željeli biti dio ove zajedničke akcije koja pokazuje humanost cijelog hrvatskog naroda.

Gradonačelnik Penava zahvalio je svim članovima Udruge na ovoj velikodušnoj donaciji te istaknuo kako je sama činjenica da su diskografi složni i da su posjetili Vukovar u ovako velikom broju kako bi predali svoju donaciju, zaista izraz zajedništva, što ovaj projekt i propagira.

Hrvatska diskografska udruga osnovana je 1995. s ciljem promicanja diskografske djelatnosti i interesa cjelokupne glazbene industrije Republike Hrvatske. Danas udruga, uz aktivnosti vezane za zaštitu autorskih i diskografskih prava, donosi i nacionalne top-liste radijskog emitiranja, top-liste prodaje te provodi antipiratske aktivnosti i bori se za legalnu dostupnost glazbenih sadržaja u Hrvatskoj.