{gallery}2016/10/11/01{/gallery} Članovi Gradskog vijeća Grada Kutine, predstavnici gradskih ustanova i tvrtki te Gradske Uprave na čelu s gradonačelnikom Andrijom Rudićem posjetili su Vukovar.

Delegacija Grada Kutine tijekom svog boravka u Vukovaru obišla je memorijalna mjesta stradavanja Vukovara u Domovinskom ratu i poklonila se žrtvama, nakon čega je posjetila Vukovarske iskrice, udrugu za pomoć osobama s posebnim potrebama.

Uz članove Udruge i predsjednicu Lilijanu Radobuljac, goste su dočekali i zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček te pročelnica UO za društvene djelatnosti Ana Živanović.

Prijateljstvo Vukovarskih iskrica s Gradom Kutinom započeo je branitelj Vukovara Vladimir Alf Balgač koji je rekao kako su ih Vukovarske iskrice obišle i donijele sendviče i vodu kada su u Vukovaru 2013. godine gradili zečje nasipe kako bi ga obranili od poplave. Tako je započelo prijateljstvo i ljubav bez granica.

Kutinčani su Iskricama donijeli darove koji će im biti od velike pomoći u njihovim kreativnim radionicama, a zamjeniku gradonačelnika Marijanu Pavličeku, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Drago Bojić uručio je donaciju u visini 50 tisuća kuna za projekt konverzacije vukovarskog Vodotornja.

„Iznimno mi je drago što se i Kutina uključila u naš projekt i iznašla sredstva za obnovu Vodotornja. Kako akcija traje još 20-tak dana, pozivam i ostale ljude dobre volje koji se žele u akciju uključiti, da to učine. Bit ćemo im neizmjerno zahvalni", rekao je Pavliček te dodao kako je lijepa gesta što je delegacija Grada Kutine posjetila Vukovarske iskrice i svojim doprinosom im omogućila bolje uvjete za rad.