{gallery}2016/12/05/01{/gallery} U okviru Adventa u Vukovaru započele su radionice i predstave za djecu te ostali prigodni programi i sadržaji koje Grad Vukovar organizira u suradnji sTurističkom zajednicom grada Vukovara.

Proteklog vikenda je u protoru Radničkog doma otvoren Kutak Djeda Božićnnjaka u kojem će se petkom, subotom i nedjeljom održavati predstave za sve vukovarske mališane, a organizira ih Dječji vrtić Vukovar 1 i odgajateljice Udruge Terina.

„Kako je unutrašnjost Radničkog doma neobnovljena, odlučili smo kako bi i u taj prostor unijeli dašak predbožićne čarolije. U tome smo uspjeli i otvorili smo Kutak Djeda Božićnjaka koji je namijenjen našim najmlađim sugrađanima, ali dakako i svim ostalim posjetiteljima“ rekla je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić dodavši kakonNa ovaj način približavamo božićnu čaroliju našim mališanima i uveseljavamo ih u ovo predblagdansko vrijeme.

Uz predstave, u Kutku Djeda Božićnjaka organizirat će se i brojne popratne radionice poput pečenja kolača, izrada božićnih ukrasa te ukrasa od slame što će doprinijeti upoznavanju s bogatom kulturom i tradicijom ovoga kraja.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako su Grad Vukovar i gradske tvrtke osmislili te intenzivno radili na ukrašavanju grada u božićnom ruhu. „Vodilo se računa o svemu. Od atraktivne rasvjete, novog blagdanskog vizualnog identiteta našega grada, sadržaja za naše najmlađe sugrađane pa do potpuno novog Adventskog vijenca smještenog na središte Trga Republike Hrvatske“, rekao je Penava.

Gradonačelnik je svim Vukovarcima poželio sreću i blagostanje uoči predstojećih blagdana, a svim posjetiteljima grada na Dunavu izrazio je dobrodošlicu uz nadu kako će uživati u vukovarskoj predbožićnoj čaroliji.