Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić sastali su se s Nj. E. Olive Hempenstall, veleposlanicom Republike Irske u Republici Hrvatskoj koja je posjetila Vukovar. Ovom su je prilikom upoznali s povijesnim, ali i aktualnim prilikama grada Vukovara.


„S veleposlanicom Hempenstall smo razmijenili iskustva vezano za razvoj suživota. Upoznala nas je s odnosom Irske i Sjeverne Irske, ali i s onim što je nama trenutno najvažnije, gospodarskim razvojem Irske. Iskoristili smo priliku istaknuti kako stojimo na raspolaganju potencijalnim irskim investitorima. Naglasili smo kako očekujemo da će zbog novoga zakona o gradu Vukovaru koji će uskoro biti dovršen Vukovar zaista postati poduzetnička oaza," istaknuo je Pavliček.


„Održali smo zanimljiv sastanak te su me posebno zaintrigirali planovi o razvoju turističke ponude Vukovara te maksimalizaciji iste kako bi Vukovar procvao u turističko središte koje bi svoj prihod ponajviše ostvarivao u tome sektoru," rekla je veleposlanica Hempenstall naglašujući kako će investitori iz Irske zasigurno biti zainteresiran za ponudu Vukovara. Veleposlanica je iznijela i vlastito mišljenje o sve brojnijem iseljavanju Hrvata u Irsku. „Hrvati su kod nas dobrodošli te mislim kako su zadovoljni u Irskoj. Razumijem kako su im obitelji u Hrvatskoj nesretne zbog razdvojenosti, no vjerujem kako će se jednoga dana vratiti u domovinu s novim znanjima i vještinama koje će otvoriti nove mogućnosti," zaključila je veleposlanica Hempenstall.