Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava dočekao je delegaciju iz Kaštela koja je dovezla donaciju za Socijalnu samoposlugu. Članovi HVIDRA-e Kaštela proveli su četverodnevnu humanitarnu akciju tijekom koje su prikupili čak 12 tona namirnica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu. U akciji su sudjelovali i predstavnici splitsko-dalmatinske HVIDRA-e, župni ured u Kaštel Lukšiću, OŠ Filiup Runtas iz Kaštel Starog kao i nekoliko udruga te lovačkih i ribičkih društava. Gradonačelnik Penava ovom im je prigodom zahvalio te pohvalio rad udruge Duga. „Kao i svaki puta do sada, napravili su odličan posao i njihova suradnja na ovoj donaciji s braniteljskom udrugom neće ostati samo na ovom kamionu prikupljene pomoći. Duga razvija dobru priču na tragu naše, sada već tradicionalne suradnje s HVIDRA-om iz Kaštela, zahvaljujući kojoj smo prošle godine poslali jednu skupinu djece iz Vukovara na ljetovanje. Dobro je da se ta suradnja širi i razvija, da ju intenziviramo i njegujemo na dobrobit svih građana Grada Vukovara," naglasio je gradonačelnik Penava.

„Na akciju nas je potaknuo vapaj Socijalne samoposluge koji smo čuli preko medija. Rekli su kako im nedostaje mnogo toga pa smo nastojali prikupiti što više smo mogli pazeći da u pitanju budu namirnice dužeg roka trajanja te osnovne higijenske potrepštine," objasnio je Draško Mihaljević, predsjednik HVIDRA-e Kaštel.
Tamara Mikulić iz Humanitarne udruge Duga Vukovar ističe da im svaka donacija jako puno znači budući da brinu o gotovo 640 vukovarskih obitelji.