Ususret odigravanja vaterpolo utakmice 5. Kola FINA svjetske lige Hrvatska – Francuska u Vukovaru, kapetani Hrvatske i Francuske vaterpolo reprezentacije položili su vijenac podno biste Jean Michel Nicoliera, francuskog dragovoljca koji je 1991. godine sudjelovao u obrani Vukovara u Domovinskom ratu te je mučki ubijen na Ovčari.

Gradonačelnik Penava je pozdravio reprezentativce te im poželio ugodan boravak u Vukovaru i dobru utakmicu. Istaknuo je kako je J.M.Nicolier poveznica koja simbolizira duh Vukovara i hrabrost mladih ljudi koji su se upustili u bitku za Vukovar te je svojom pogibijom za slobodnu i suverenu Republiku Hrvatsku zadužio Vukovar.

Jean Michel Nicolier rođen je u Francuskoj 1966. godine. Gledajući prilog na televiziji o Domovinskom ratu, odlučio je sudjelovati u obrani Vukovara te se u 8. mjesecu 1991. godine priključio HOS-u. Ranjen je na Sajmištu te je od tada bio smješten u vukovarskoj ratnoj bolnici odakle je nakon pada grada s ostalim ranjenicima odveden na Ovčaru i mučki ubijen. I dan danas se smatra nestalim. Jedan je od 481 stranog dragovoljca iz ukupno 35 zemalja koji su se priključili obrani Vukovara.