Nadbiskup Đakovačko-osječki, mons Đuro Hranić posjetio je Vukovar te se sastao s gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom u samostanu župne crkve sv. Filipa i Jakova. Ovom prilikom nadbiskup je želio zahvaliti na dobroj suradnji prilikom organizacije Susreta hrvatske katoličke mladeži koji se u Vukovaru održao 29.-30. travnja 2017. godine.
Susret katoličke mladeži u Vukovaru bio je deseti jubilarni susret te je na njemu sudjelovalo preko 30 000 mladih iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva. Susret je održan pod motom „Krist, nada naša" te su mladi iz Vukovara zaista poslali poruku nade i ohrabrenja koja izvire iz Božje nade i dobrote objavljene u Isusu Kristu.
Susret je počeo na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata gdje su mladi odali počast svim žrtvama, a potom je u perivoju Dvorca Eltz služena sveta misa koju je, zajedno s 30- hrvatskih biskupa, predvodio nadbiskup đakovački i osječki i metropolit Đuro Hranić. Nakon svete mise mladi su tijekom popodneva imali priliku sudjelovati u programima po gradu Vukovaru koji su uključivali radionice, molitve, koncerte i predstave.