Izaslanstvo Grada Vukovara na čelu sa zamjenicima gradonačelnika Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić te predsjednikom Gradskoga vijeća Tomislavom Šotom tradicionalno je uoči Dana Svih svetih i Dušnoga dana položilo vijence i upalilo svijeće na gradskim grobljima i spomen obilježjima.

„Ovim činom odajemo počast svima koji su sudjelovali u stvaranju neovisne Republike Hrvatske i prisjećamo se svih preminulih sugrađana", rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček istaknuvši kako s Danom Svih svetih i početkom mjeseca studenoga započinje i niz tužnih obljetnica na najteže razdoblje koje su Vukovarci 1991. godine doživjeli.

Molitvu za sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, nestale kao i preminule građane predvodio je gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić. Vijenci su položeni i svijeće upaljene na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, podno Spomen obilježja „Ovčara" te na Novom groblju „Dubrava" , Starom katoličkom groblju i grobljima u Sotinu te Lipovači.