I ove su godine Zadrani došli u posjet Vukovaru u sklopu humanitarne akcije „Vukovaru ZaDar", a delegaciju je primio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček.

Ovom akcijom pomaže se prije svega obiteljima u Vukovaru koje žive u socijalno teškim uvjetima, a prikupljena pomoć u vidu hrane, higijenskih potrepština i novca predaje se Caritasu Vukovarskog dekanata.

Zadarska županija ove će godine s 10.000 kuna izravno pomoći Caritas Vukovarskog dekanata, a u akciju su uključene sve škole kao i vrtići u Zadarskoj županiji. Od rukotvorina, koje su izradila djeca zadarskih dječjih vrtića, prikupili 21.500,00 kuna

Glavni organizator ove humanitarne akcije je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, pokrovitelji su Zadarska županija i Grad Zadar, a partneri u akciji OŠ Šimuna Kožičića Benje i srednja Prirodoslovno grafička škola Zadar.

Sponzori su: Liburnija d.o.o. Zadar, Odlagalište Sirovina d.o.o. Zadar, Autoškola AS Zadar, TZ Grada Zadra, Tržnica Zadar d.o.o., Udruga Propela Zadar i Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP.