U prijepodnevnim satima djelatnici policije kontrolirali su promet u središtu grada. Kako bi vozače potaknuli na povećani oprez, pažnju, strpljivost i toleranciju prema svim sudionicima u prometu u blagdansko vrijeme, prometna policija je provela preventivno-represivnu akciju kojoj se pridružio i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček.

 

„Akcija je usmjerena na najteže prekršaje poput vožnje pod utjecajem alkohola i na vožnju nedopuštenom brzinom. Djelovali smo više preventivno na mjestu gdje su nas građani lakše uočili. Imali smo samo jedan prekršaj gdje vozač nije propustio pješaka. Nadamo se da ćemo zadržati ovo stanje sigurnosti kako bi imali što manje nesreća do kraja ove i u idućoj godini", izjavio je Nevenko Čepo, pomoćnik načelnika za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj postaji Vukovar.

Uzornim vozačima je policija dijelila privjeske za ključeve kao simboličan poklon za odgovorno ponašanje u prometu.

„Drago mi je što su policijski službenici proveli preventivnu akciju sigurnosti u prometu te tom prigodom upozorili vozače na najteže prekršaje u prometu", rekao je zamjenik Pavliček.