Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić primila je delegaciju njemačke savezne zemlje Baden-Württemberg koja je na čelu s premijerom Winfried Kretschmann svoj posjet Hrvatskoj započela u Vukovaru.
Izaslanstvo čine gospodarstvenici, znanstvenici, kulturni djelatnici i političari s ciljem razvoja suradnje te njemačke zemlje s Republikom Hrvatskom.

„Očekujem kako će nam ovaj posjet pružiti dobar i konstruktivan forum na kojemu će se prije svega razgovarati o gospodarskoj suradnji. Svi gradovi kroz koje prolazi Dunav u njemu gledaju ne samo gospodarsku perspektivu nego i turističku tak da vjerujem kako ovakvim susretima i suradnjom možemo učiti od onih koji su duže u tome, koji su veći od nas i imaju više iskustva te možemo podijeliti svoja iskustva kako bismo produbili suradnju," rekla je zamjenica Mujkić ističući kako joj je posebno drago što je susret započeo upravo ispod Vukovarskog vodotornja koji svjedoči da je Vukovar jedan od gradova u dunavskoj regiji koji nažalost, zbog ratnih razaranja, nije imao istu početnu poziciju kao drugi.

Premijer Kretschmann ovom je prilikom istaknuo kako njemački gospodarstvenici žele ulagati u Hrvatsku te da u Baden-Württembergu 100.000 marljivih Hrvata koji značajno doprinose gospodarskome prosperitetu.
„Želja nam je unaprijediti odnose u sklopu dunavske strategije Europske unije koja je bitno težište našeg vanjsko-političkog djelovanja. Htjeli bismo postići da Dunav bude europska rijeka uz koju prosperira i prijateljstvo među zemljama kroz koje prolazi, a što znači i bolji razvoj ove regije i simbol daljnjeg sporazumijevanja," rekao je premijer Kretschman.
U Gradskome muzeju Vukovar održan je forum na temu „Regija u tranziciji – Europa kao prilika" na kojemu se razgovaralo o aktualnome razvoju i budućnosti Vukovara unutar podunavske regije.