Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je britanskog veleposlanika Andrewa Dalgleisha.
Tema razgovora bili su planovi i budućnost Vukovara te budući odnosi u kontekstu izlaska Velike Britanije iz Europske Unije.
„Približili smo veleposlaniku Velike Britanije aktualni trenutak u Vukovaru, činjenice, prednosti i poteškoće s kojima se suočavamo. Naš je fokus prije svega budućnost, gospodarski razvoj grada, ne samo zadržavanje ljudi u Vukovaru nego i dodatno napučivanje grada. To je cilj kojemu težimo. Problema ima puno, od njih ne treba bježati nego ih racionalno razmatrati i pokušavati riješiti," rekao je gradonačelnik Penava napominjući kako su vrata Vukovara otvorena za mogućnost nastavka suradnje Vukovara i Velike Britanije.
Veleposlanik je istaknuo kako je već posjetio Vukovar prilikom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara no da je sada razgovarao s gradonačelnikom o mogućnostima suradnje i zajedničkim projektima.
„Gradonačelnik mi je objasnio velike izazove s kojima se ovdje susrećete, ali je prisutan i optimizam i fokusiranost na budućnost te vjerujem da ćemo u budućnosti napraviti neke konkretne rezultate," rekao je veleposlanik Dalgleish.