Ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisali su Sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene nekretnine u Vukovaru, na adresi Rudofla Perešina 5, a u svrhu premještaja Interventne jedinice policije u Vukovar. Navedena nekretnina bila je pod ingerencijom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a nakon iskazanog interesa Ministarstva unutarnjih poslova za prenamjenu za potrebe policije, i Grad Vukovar je iskazao veliki interes za suradnjom.

Sporazumom se utvrđuje da se nekretnina obnovi i uredi za potrebe ustrojstvenih jedinica MUP-a, Policijske uprave vukovarsko - srijemske.
Nositelj investicijskih polsova bit će Ministarstvo unutarnjih poslova koje će voditi koordinaciju cijelog projekta, provesti postupak javnog nadmetanja i ugovoriti uslugu izrade tehničke dokumentacije te izvođenje i stručni nadzor predmetnih radova.

„Ovim Sporazumom poboljšati ćemo uvjete života i rada naših pripadnika Policijske uprave vukovarsko- srijemske. Uz pomoć Ministarstva državne imovine i Grada Vukovara smo našli rješenje kako objekte koji u ovom trenutku nisu u potpunosti u funkciji iskoristiti za rad policije", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te naglasio kako će Interventna jedinica policije PU vukovarsko-srijemske u Vukovar biti premještena iz Nuštra.
Ministar je ovom prigodom iskazao zadovoljstvo rada s Gradom Vukovarom te brzinom postignutog dogovora. „Diljem Republike Hrvatske već godinu dana radimo na osiguravanju boljih uvjeta našim službenicima obnovom policijskih zgrada. S jedne strane uz korištenje fondova Europske Unije, a s druge strane suradnjom s jedinicama lokalne i regionalne samouprave činimo sve što je u interesu kako bi napravili što više na unaprjeđenju rada policijskih službenika jer u tom slučaju zaposlenici mogu doprinijeti još više kad je u pitanju ispunjavanje njihove temeljne funkcije – rad u svrhu zaštite mira i sigurnosti građana", zaključio je Božinović.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuo je zavalnost i zadovoljstvo izuzetno uspješnom suradnjom s Ministarstvom unutarnjih poslova te naglasio je kako je ovo vrlo značajan projekt za Vukovar. „Premještanje Interventne jedinice Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Vukovar, koji je upravno i administrativno središte Vukovarsko - srijemske županije, ima veliku važnost jer time Vukovar dobiva sposobnost koju do sada nije imao, a svakako treba imati budući je središte županije", rekao je Penava te dodao kako ovaj Sporazum predstavlja korist za sve građane grada Vukovara. Njegova suština je pojačana sigurnost građana, a kroz indirektne mjere dovodi i do dodatnog broj radnih mjesta u našem gradu.