Veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj Nj.E. gđa Genka Georgieva posvetila je svoj prvi službeni posjet nakon stupanja na dužnost gradu Vukovaru gdje su je primili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Veleposlanica Republike Bugarske izrazila je izuzetno zadovoljstvo posjetom gradu Vukovaru te istaknula buduću suradnji Vukovara i Bugarske. „Današnji posjet i sastanak ne treba za cilj imati samo prisjećanje prošlosti, nego razmišljanje i o budućnosti. Pričali smo o povezivanju Vukovara s bugarskim gradovima na Dunavu te razvoju i suradnji na gospodarskom, ali i kulturnom planu, kao i suradnji među mladima" rekla je veleposlanica Georgieva te najavila ponovni dolazak 9. svibnja.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava naglasio je važnost današnjeg sastanka te zahvalio Nj.E. gđi Genki Georgievoj što je za prvi nastupni posjet odabrala naš grad. „Ovim posjetom istaknuta je bliskost hrvatskog i bugarskog naroda koje vežu mnoge povijesne, ali i trenutne okolnosti. Kroz razgovor smo zaključili da, kroz određeni period, potencijale koje posjedujemo trebamo razvijati u punoj mjeri, posebice činjenicu da grad Vukovar leži na rijeci Dunav te da je Bugarska podunavska zemlja", zaključio je Penava te istaknuo kako se radom i češćim susretima može doći do pozitivnih rezultata.