U organizaciji Savjeta za branitelje gradonačelnik Grada Vukovara obilježena je 12. obljetnica smrti legendarnog vukovarskog branitelja, pukovnika Oružanih snaga RH, Marka Babića.

Obilježavanje je započelo odavanjem počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata gdje su vijence položila brojna izaslanstva, nakon čega je uslijedila molitva. Sveta misa služena je u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju, nakon čega je uslijedio prigodni program povodom sjećanja na pukovnika HV-a Marka Babića.

„Svi smo upoznati s herojskim činovima koje je Marko Babić učinio tijekom Domovinskog rata. Broj ljudi koji je danas ovdje, iz cijele Hrvatske, te predvođeni s ministrom branitelja, govori puno koliki značaj ima Marko Babić. Činjenica da jedna od škola u Vukovaru nosi njegovo ime govori dovoljno tome u prilog, a takva vrhunska vrijednost Domovinskog rata mora ostati trajno u našim srcima i sjećanjima te se moramo truditi kako bi te vrijednosti ostale zauvijek u našem narodu i prenesene na mlađe generacije" rekao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Bio je zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade i jedan od najbližih suboraca te zamjenik legendarnog zapovjednika, general-bojnika Blage Zadre. Marka Babića pamtit će se i jer je tijekom srbijanske agresije na Vukovar 1991. na Trpinjskoj cesti uništio 14 tenkova u jednome danu.

Marko Babić umro je od posljedica moždanog udara, 6. srpnja 2007., a pokopan je na vukovarskome Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata, 9. srpnja 2007.