U gradskoj vijećnici Grada Vukovara danas je upriličeno svečano potpisivanje ugovora između Ministarstva unutarnjih poslova i tvrtke Planum građenje d.o.o. iz Vukovara kao izvođača radova na novom objektu Interventne jedinice policije, Policijske uprave Vukovarsko – srijemske. Ugovor su potpisali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i direktor tvrtke Planum građenje d.o.o. Đuro Bamburać.

Podsjetimo, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem potpisao je Sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene nekretnine u Vukovaru, na adresi Rudofla Perešina 5, a u svrhu premještaja Interventne jedinice policije u Vukovar iz Nuštra.

Gradonačelnik Penava ovom prilikom zahvalio je ministru i Ministarstvu unutarnjih poslova te ravnateljstvu policije jer su dio ovakvog značajnog iskoraka za grad Vukovar. „Za građane grada Vukovara ovo znači svakako nova doseljavanja mladih obitelji, a također i osiguravanje sposobnosti koju mi kao grad koje je središte Vukovarsko-srijemske županije nismo imali, a koji je potreban, a to je sigurnost i po potrebi uvođenje reda i bivanje na usluzi svim građanima grada Vukovara“ rekao je Penava te istaknuo kako se u idućoj godini očekuje i službeni dolazak Interventne jedinice u Vukovar.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, ovom prilikom iskazao je zadovoljstvo da ovako bitan projekt ide svojim tijekom. „Postoji posebna veza između grada Vukovara i Ministarstva unutarnjih poslova te je ovo jedan od načina zahvale gradu Vukovaru i braniteljima, među njima i brojnim policijskim službenicima, na svemu što su učinili u Domovinskom ratu“ kazao je ministar Božinović.

„Objekt je iz vlasništva Ministarstva državne imovine prenesen u vlasništvo Ministarstva unutarnjih poslova, a danas je učinjena možda i ključna faza projekta. Projekt će omogućiti premještanje najsnažnije i najobučenije postrojbe koju hrvatska policija ima na ovome području iz Nuštra u Vukovar. Suradnja je ovo na zadovoljstvo svih građana Grada Vukovara jer imati Interventnu policiju na području grada značajan je iskorak u osiguranju javnog mira svih ljudi“ još je napomenuo Božinović.

Projekt je ukupne vrijednosti 6,5 milijuna kuna, a odvijat će se u 2 faze. 1. faza vrijednosti je otprilike 3,5 milijuna kuna, a obuhvaća sanaciju prizemnog dijela i prvog kata objekta nakon čega će postrojba biti preseljena. Uslijediti će 2. faza koja će obuhvatiti sanaciju drugog kata i potkrovlja, a u kompleks je uključen i okolni dio, za vježbanje i trening policijskih službenika i službenika.

Činjenica da će u gradu Vukovaru uskoro djelovati Interventna jedinica policije PU vukovarsko –srijemske potvrda je da je Vukovar upravno i administrativno središte županije. Ostvarivanjem ovog projekta dobiva sposobnost koju do sada nije imao, a ujedno znači i stotinjak radnih mjesta više u Vukovaru kao i novo naseljavanje na područje grada.