U povodu Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) i Dana Hrvatske kopnene vojske (HKoV) koji se obilježava se 28. svibnja, na dan kada je 1991. godine održana svečana smotra Zbora narodne garde (ZNG) na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a, odana je počast i položeni vijenci na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Ovom je prilikom gradonačelnik Penava svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske vojske čestitao njihov dan ističući kako je Hrvatska vojska neraskidivo povezana s gradom Vukovarom.

„S ovog mjesta želimo poručiti svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske vojske da uvijek s mislima na domovinu, hrvatski narod i sve naše građane budu na ponos i čast kao i sve ove godine, posebice u vrijeme Domovinskog rata, ali i u ovo mirnodopsko vrijeme. Siguran sam i nadam se da svaki hrvatski vojnik u svom srcu nosi Vukovar i sve ono što on predstavlja.“, rekao je gradonačelnik Penava.