U prigradskom naselju Sotin procesijom od crkve Marije Pomoćnice kršćana do kapelice Marije Božje Pomoćnice na Vodici na Dunavu obilježen je blagdan Blažene Djevice Marije Kraljice.  

U procesiji i misnom slavlju sudjelovao je i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava koji je ovim putem rekao: „Od povratka u hrvatsko Podunavlje trudili smo se oživiti ovu tradiciju mještana Sotina, a u proteklih nekoliko godina smo je ojačali i osnažili. Ovaj događaj slavi se u čast nepokolebljive vjere stanovništva koje se unatoč ratnim nedaćama nije dalo protjerati iz svojih domova“.

Na Vodici je održana sveta misa koju je predvodio velečasni Marin Putilin, župni upravitelj Župe Lovas i Sotin. „Uvijek obilježavamo tužne događaje, stoga sam odlučio obilježiti jedan radostan događaj, povratak našeg naroda na ovo područje. Ovo svetište i njezina priča ima posebnu simboliku“, rekao je velečasni Putilin te objasnio kako je jedan čovjek zlonamjerno uzeo sliku iz svetišta i bacio u Dunav, da ju Dunav odnese, međutim, Dunav je vratio tu sliku sa svojom silom. „Simbolika ovog događaja je u tome da nas je velikosrpski agresor tjerao iz naših domova, ali jednostavno Bog nas je kao i Dunav vratio natrag na ovu zemlju. Iz tog razloga činimo danas ovu procesiju i hodočašće na ovo svetište“, istaknuo je.