Klub sudaca Vukovar, Grad Vukovar i Udruga Cantus organizirali su 6. svibnja 2011. godine u Hrvatskom domu Vukovar humanitarni koncert pod naslovom „S Predsjednikom na koncert!“.
Predstavnike diplomatskog kora, zastupnike u Hrvatskom saboru, Rotarijance, Vukovarke i Vukovarce, uoči glazbenog dijela programa u Hrvatskom domu Vukovar pozdravili su predsjednik Kluba sudaca Vukovar Ante Zeljko, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, jedna od osnivačica „Vukovarskih iskrica“ Ljiljana Radobuljac i Predsjednik RH Ivo Josipović.
Zagrebački solisti, jedan od naših najpoznatijih i najstarijih ansambala koji će za dvije godine proslaviti 60 godina postojanja, izveli su skladbe Mozarta, Respighija, Piazzolle i Predsjednika Josipovića. Naime, Predsjednik Republike Hrvatske je među rijetkim Predsjednicima države koji je ujedno kompozitor i glazbenik, što su posjetitelji pozdravili srdačnim pljeskom.
S obzirom da je koncert imao humanitarrni karakter treba naglasiti da je dio prihoda ostvaren od ulaznica namijenjen za stipendiste grada Vukovara a drugi dio za Udrugu za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Vukovarske iskrice“.
Predsjednika Republike Ivu Josipovića tijekom boravka u Vukovaru primio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo. Uz Predsjednika su se nalazili Zrinka Vrabec Mojzeš, savjetnica Predsjednika za društvene djelatnosti, Predrag Matić, posebni savjetnik Predsjednika za branitelje, Silvana Mustapić, pomoćnica savjetnice Predsjednika za društvene djelatnosti, Mirando Mrsić i Igor Dragovan, zastupnici u Hrvatskom saboru. Prijamu su nazočili i šef Delegacije EU u RH Paul Vandoren, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel, predsjednik Gradskoga vijeća Vukovara Tomislav Džanak, zamjenik i zamjenica gradonačelnika Željko Pinjuh i Danijela Stanković.
Nakon susreta u Uredu gradonačelnika Predsjednik Republike Hrvatske obišao je Opću Bolnicu Vukovar, zatim je održao predavanje „Hrvatska i EU“ u dvorani hotela „Lav“, te se sastao sa članovima Udruge „Vukovarske iskrice“ u Europskom domu i članovima Kluba sudaca Vukovar u njihovim prostorijama u Ružičkinoj kući.
Nakon razgovora s Predsjednikom Ivom Josipovićem gradonačelnik Sabo je naglasio:
- Iskoristio sam prigodu zamoliti Predsjednika Republike da nam svojim djelovanjem pomogne kod nadležnih ministarstava kako grad Vukovar ne bi ostao bez izglednih i vrlo vrijednih investicija vrijednih 500 milijuna eura i 300 milijuna američkih dolara. Jedna od njih je termoelektrana na plin za koju je investitor poznat, te očekujemo da će Vukovar za godinu dana imati potencijale koje ć će zasigurno koristiti nama, ali i Republici Hrvatskoj.

{gallery}vijesti/2011-05-07/02{/gallery}