Veleposlanika Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Chevaliera Marc de SCHOUTHEETE de TERVARENTA sa suprugom primio je danas u svom uredu gradonačelnik Željko SABO zajedno sa zamjenicom Danijelom STANKOVIĆ.
Gradonačelnik Sabo upoznao je goste sa aktualnom situacijom u gradu Vukovaru, te iskoristio prigodu posebno zahvaliti na doprinosu Vlade Kraljevine Belgije, čiji su pripadnici oružanih snaga u našem području osiguravali mirnu reintegraciju u sklopu misije UNTAES-a, kao i na donaciji dvije rabljene dizalice u vrijednosti 650.000 EUR-a Luci Vukovar u vrijeme pokretanja procesa obnove njezinih kapaciteta.
Veleposlanik Kraljevine Belgije posebno je govorio o pripremama za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju te izrazio svoje veliko zadovoljstvo što će naša država skoro postati 28 članica EU s napomenom da građani mogu očekivati puno pozitivnog kada dođe i taj trenutak. Međutim, naglasio je, jako je važno pripremiti se za budućnost u Europskoj uniji i to poglavito onima koji su direktno vezani na područja poljoprivrede i gospodarstva. Velike mogućnosti postoje, ali ih treba znati dobro iskoristiti i u tom smislu puno toga treba na vrijeme objasniti građanimao – ističe veleposlanik Kraljevine Belgije.

{gallery}vijesti/2011-06-10/04{/gallery}