U organizaciji Turističke zajednice grada Sinja u tom je prijateljskom gradu prošlog tjedna održan trodnevni Drugi sajam sela na kojem je svoje proizvode predstavilo 33 izlagača s područja Cetinske krajine, Poljica, Solina i Trogira. Sajam je otvorio gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, a za posebnu atrakciju na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju pobrinuli su se gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i Sinjsko pučko kazalište.
Gradonačelnik Vukovara je sa sobom u Sinj doveo članove Sportske ribolovne udruge „Dunav“, koji su pod vodstvom predsjednika Ivice Franića na otvorenoj vatri u 12 kotlića skuhali 600 porcija čobanca i njime uz 200 litara vina i tamburašku glazbu sastava „Bosutski bećari“ počastili Sinjane.
- Naš zajednički cilj je međusobno zbližiti i upoznati građane Vukovara i Sinja, a ovakva i slična događanja izvrsna su prigoda za predstavljanje svoje tradicije i kulture. Tako smo i ovom prilikom nastojali darivati naše specijalitete i običaje Sinju za njegovu feštu. U okviru potpisanog sporazuma o prijateljstvu bilo je razgovora i o daljnjem nastavku suradnje - kratko je komentirao gradonačelnik Sabo.

{gallery}vijesti/2011-08-17/02{/gallery}