5. Vukovar film festival završen je u nedjelju navečer proglašenjem najboljih i prikazivanjem hrvatskog filma Neanderthal story, mađarskog filma Stvar je u detaljima i izvan konkurencije američkog filma Jedan dan.
Na završnoj svečanosti dodijeljene su nagrade predstavljene ove godine u obliku rada dizajnera Dražena Grubišića i još uvijek bez zvaničnog naziva. U konkurenciji dokumentaraca najboljim je proglašen film češke i slovačke produkcije Gradonačelnik protiv bijele smrti redateljice Erike Hnikove. Najboljim kratkim filmom žiri, koji su činili književnica Vedrana Rudan, filmski kritičar Dean Šoša i redatelj i scenarist Ognjen Sviličić, proglasio je rumunjski film Tiha rijeka. Nagrada publike i žirija za najbolji dugometražni film otišla je u ruke redatelja Tomislava Radića za film Kotlovina. Nagrade su uručili ministar kulture RH Jasen Mesić i predstavnik glavnom pokrovitelja T-coma Dario Borovac.
U svom obraćanju na kraju 5. Vukovar film festivala direktor festivala Igor Rakonić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo zahvalili su svim zaslužnim za održavanje i zapažen uspjeh cjelokupne manifestacije. -Nakon što nam je za filmske projekcije na Dunavu šlep ostao nedostupan u traženju nove lokacije odlučili smo se za terasu zgrade Agencije za plovne putove i prema reakcijama posjetitelja jasno je da je odabir bio pravi. Utisci naših gostiju su pozitivni, među ostalim, jer je dobra duša Vukovara ponovo pokazala svoje pravo lice – naglasio je gradonačelnik Sabo i zahvalio Vukovarkama i Vukovarcima na tome.Treba naglasiti da su organizatori tijekom trajanja 5. VFF priredili bogat glazbeni program koji je na obali Dunava u BEACH BAR DANUBE GARDENS oduševio posjetitelje. Koncerti Damira Urbana 25. kolovoza i CUBISMA 28. kolovoza privukli su bojne Vukovarke i Vukovarce, ali i goste iz drugih gradova.

{gallery}vijesti/2011-08-29/01{/gallery}