×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-09-01/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-09-01/03

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo primio je 1. rujna 2011. u svom uredu članicu Šahovskog kluba Vukovar 91. TAMARU LJIKAR i članicu Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar IVANU KRKLJUŠ.

Šahistica Tamara Ljikar u lipnju ove godine postala je državna prvakinja za kadetkinje do 13 godina te u srpnju i u juniorskoj konkurenciji do 17 godina.

Prošle godine sudjelovala je na šahovskom Svjetskom prvenstvu u Grčkoj, a upravo se priprema za reprezentativni nastup u kadetskoj konkurenciji na Europskom prvenstvu koje će se održati od 10. do 21. rujna u Bugarskoj. Temeljem svojih rezultata Tamara Ljikar već je osigurala nastupe za šahovsku reprezentaciju Hrvatske na Europskom kadetskom i Svjetskom juniorskom prvenstvu u 2012. godini.

Veslačica Ivana Krkljuš trostruka je prvakinja Hrvatske u samcu, državna reprezentativka u kategoriji perspektivne hrvatske športašice.

Od ovogodišnjih rezultata treba izdvojiti 8. mjesto na Europskom prvenstvu za juniorke u Poljskoj, prva mjesta na najjačim veslačkim regatama u Hrvatskoj Croatia openu i Zagreb Inter-City, finalu međunarodne regate u Minhenu te dva prva mjesta na međunarodnoj regati u dvojcu na pariće na Bledu. Ivana Krkljuš po svom dobnom uzrastu je juniorka B koja još dvije godine ima pravo nastupati u toj kategoriji.

-Grad Vukovar u okviru svojih mogućnosti prati šport, a nastojimo posebno i dodatno podupirati mlade i perspektivne športaše. Iz svojih vlastitih sredstava izdvajam četiri stipendije za mlade Vukovarke i Vukovarce, a među njima su Tamara i Ivana, čime želim doprinijeti njihovom što uspješnijem razvoju – rekao je gradonačelnik Sabo i dodao kako će Grad Vukovar materijalno podupirati Tamarine nastupe na velikim šahovskim natjecanjima, a za potrebe HVK Vukovar i nabavljen je novi čamac kojim će Ivana ubuduće na svojim nastupima pronositi ime „Vukovar".

{gallery}vijesti/2011-09-01/03{/gallery}