Mažoretkinje grada Vukovara, od 1. do 4. rujna ove godine, sudjelovale su na 13. Europskom prvenstvu mažoretkinja održanom u Zagrebu. Sjajnim nastupima postale su viceprvakinje Europe u sve tri kategorije: kadetskoj juniorskoj i seniorskoj. Na istom natjecanju u pojedinačnoj konkurenciji Vukovarka Milena Marta Vidoš osvojila je izvrsno treće mjesto u kategoriji „solo senior". Na prvenstvu su sudjelovale 102 formacije iz 16 zemalja, što znači da je na Europskom prvenstvu ove godine bilo preko 2.500 mažoretkinja iz cijele Europe.

Gradonačelnik Željko Sabo primio je danas vukovarske mažoretkinje predvođene predsjednicom i trenericom Ivanom Zujić povodom velikog uspjeha i uručio im prigodne zahvalnice za ostvarene rezultate i promicanje grada Vukovara. Prijemu su nazočili i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak, zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković, pročelnica UO za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Dragica Holoker-Radumilo i stručni suradnik za branitelje i sport Vjekoslav Karaula.

Gradonačelnik Sabo je naglasio da vukovarske mažoretkinje, iako zbog velikog interesa djevojaka rade u skromnim uvjetima, mogu biti uzor svim klubovima kako se s domaćim potencijalom i kadrovima mogu ostvariti veliki rezultati i vrlo pozitivno promicanje imena grada Vukovara. Zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković je istaknula pomoć grada u obavljenim pripremama vukovarskih mažoretkinja tijekom organiziranog ljetovanja u kolovozu na Velom Lošinju te da je bilo potrebno uložiti jako puno rada da bi mažoretkinje opet postale ponos i dika Vukovara.

Uoči prijema u Gradskoj vijećnici Vukovar Mažoretkinje grada Vukovara su na Trgu Republike Hrvatske predstavile program kojim su još jedanput dokazale da su među najboljima u Europi.

{gallery}vijesti/2011-09-13/01{/gallery}