Zalaganjem gradonačelnika Vukovara i potporom gradskih tvrtki Vodovod grada Vukovara i Komunalac osiguran je čamac vrijedan 60.000 kuna kao neizostavna potpora za što bolje rezultate HVK Vukovar i konkretno Ivane Krkljuš, državne reprezentativke u veslanju.

Čamac je danas na svečani način ispred prostorija HVK Vukovar kršten imenom „Vukovar", a zadaću kuma obavio je gradonačelnik Željko Sabo uz podršku Milice Zebec, direktorice Vodovoda grada Vukovara i predstavnice Komunalca Drinke Komljenović. Čamac je zatim blagoslovio fra Ivica Jagodić, župnik župe sv. Filipa i Jakova.

''Ako u zajedništvu ne budemo pratili razvoj naših istaknutih sportaša, ako izostane nužna suradnja na svim razinama, onda njihov napredak dođe do određene granice i tu zasigurno ostane'', naglasio je gradonačelnik Sabo, dodajući da će kupovina čamca vukovarskoj veslačici omogućiti nastavak puta prema ostvarenju najviših uspjeha u veslanju.

Dr. Siniša Šijanović, predsjednik HVK Vukovar, donaciju čamca navodi kao rezultat logističke podrške i timskog rada kluba, gradske uprave i gradskih firmi koje su prepoznale kvalitete Ivane, kao vrhunske veslačice. Dosadašnjim rezultatima Ivana je osigurala ulazak u reprezentaciju, te nastupila na europskom prvenstvu u Poljskoj i svjetskom prvenstvu u Engleskoj.

Svečanom činu nazočili su i predsjednik Gradskoga vijeća Vukovar Tomislav Džanak, zamjenici gradonačelnika Željko Pinjuh i Danijela Stanković, pročelnica Upravnog odjela Dragica Holoker-Radumilo, direktori gradskih tvrtki i članovi HVK Vukovar.

{gallery}vijesti/2011-09-21/03{/gallery}