×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-10-31/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-10-31/01

U Vukovaru je 30. listopada svečano otvorena obnovljena spomenička cjelina – kompleks dvorca Eltz za novi muzejsko-galerijski i multikulturalni centar – Gradski muzej Vukovar, kao dio programa projekta Ministarstva kulture „Istraživanje, obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok-Vukovar".

Obnovljenu cjelinu otvorila je Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, a prije toga nazočnima su se obratili gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić te ministar kulture Jasen Mesić. Gradonačelnik Vukovara posebno je pozdravio nazočnost grofa Georga Eltza sa suprugom te se u svom obraćanju prisjetio i grofa Jakoba Eltza Vukovarskog , koji je kao zastupnik u Hrvatskom saboru jednom prigodom istaknuo: „Ako mi dvorac dođe u vlasništvu, lako ću ga prepustiti gradu Vukovaru kako bi u njemu osnovao kakav kulturni centar, npr. Gradski muzej. Jer, da ja živim u dvorcu a da Vukovar nema muzej, to bi bila šteta".

Uz otvorenje Dvorca pripremljena je i izložba (fotografije i multimedija) o projektu 'Istraživanje, obnova I revitalizacija kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol' s naglaskom na program Projekta – Graditeljska baština Vukovara, kompleks Eltz. Izložbu su pripremili: Ministarstvo kulture RH, Konzervatorski odjel u Vukovaru Ministarstva kulture RH, Hrvatski restauratorski zavod i Gradski muzej Vukovar.

{gallery}vijesti/2011-10-31/01{/gallery}