×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/vijesti/2011-12-06/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/vijesti/2011-12-06/03

U vukovarskoj Gradskoj vijećnici 6. prosinca 2011. održana je svečanost uručenja sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji „Za djecu Vukovara“. Večernji list i 24sata, u suradnji sa INA – Industrija nafte, d.d., pokrenuli su inicijativu, te je tim povodom izdan DVD „Priče heroja Vukovara“ koji se prodavao od 14. studenog uz Večernji list i 24sata. Prodajom DVD-a prikupljeno je 120. 000 kuna koje će organizatori uplatiti Gradu Vukovaru. Sredstva koja su prikupljena bit će utrošena za financiranje programa pomoći vukovarskoj djeci s posebnim potrebama. U spomenuti program uključeno je devet asistenata u nastavi, koji djeci pomažu u kretanju školom, praćenju nastave i svladavanju gradiva, odnosno lakšem obavljanju dnevnih aktivnosti. Asistenti su u stalnom radnom odnosu, a za njihovo financiranje godišnje je potrebno oko 430 000 kuna. Projekt „Asistenti u nastavi“ postoji od 2009. godine i sredstva za njihovo financiranje prikupljaju se isključivo donacijama i humanitarnim akcijama. Dogradonačelnica Vukovara Danijela Stanković,koja ujedno i vodi taj projekt, ističe kako se radi o iznimno važnom projektu za djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje.
Svi asistenti u nastavi sa osnovnoškolskom djecom prolaze prethodno edukaciju, iako se ipak najviše uči uz djecu. Sa svakim djetetom radi se individualno i svako dijete zasebna je priča, stoga posao zahtjeva mnogo truda, ljubavi i pažnje te znanja, a najveća nagrada im je smiješak djeteta ili riječi zahvale roditelja.
Do sada se u akciju prikupljanja pomoći za rad Asistenata uključilo nekoliko hrvatskih gradova i privatni poduzetnici, a humanitarne koncerte održali su pjevač Kemal Monteno i violinist Stefan Milenković.
Ovom akcijom Večernji list, 24 sata i INA su dali pozitivan doprinos lokalnoj zajednici, pridonijevši uspješnijem odvijanju projekta. Istakli su to s osobitim zadovoljstvom i danas na prigodnoj svečanosti u Vukovaru Radovan Klaić, član Uprave Stirya grupe u Hrvatskoj, Renato Ivanuš, glavni urednik 24sata i Dragan Cvenić, direktor okruga Slavonija- INA. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo zahvalio je na vrijednoj donaciji za djecu Vukovara s posebnim potrebama izražavajući nadu i želju da će takvih i sličnih akcija za Vukovar biti i ubuduće.
Današnjem događanju nazočili su pojedini asistenti u nastavi i učenici s posebnim potrebama, pedagoginje ili ravnatelji osnovnih škola „Mitnica“ i „Nikole Andrića“, osnovne škole za djecu s posebnim potrebama „Josip Matoš“ te Dječjeg vrtića Vukovar 1.

{gallery}vijesti/2011-12-06/03{/gallery}