Istog dana kad je Gradsko vijeće Vukovara podržalo osnivanje društva KTG, koje će biti nositelj najavljenog projekta izgradnje termoelektrane – toplane u Vukovaru , predsjednik RH Ivo Josipović u svom uredu o tome je razgovarao s gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom i investitorima.

Predsjednik Republike Hrvatske upoznat je s investicijom u kojoj Grad Vukovar ulaže zemljište i postaje suvlasnik deset posto tvrtke, dok cjelokupnu izgradnju termoelektrane-toplane u vrijednosti 530 milijuna eura kao svoj ulog daje investitor KTG Swiss.

Prema riječima gradonačelnika Vukovara, buduća termoelektrana-toplana snage 550 MWh proizvodila bi električnu energiju za Hrvatsku i za izvoz, a posebno je značajno da treba osigurati i vrlo pouzdan izvor toplotne energije za sustav grijanja u gradu, što znači da bi i računi za grijanje u Vukovaru bili osjetno niži. Također, u potpisanom Memorandumu o suradnji između Grada Vukovara i tvrtke KTG Swiss postoji obveza zapošljavanja potrebnog kadra s područja grada Vukovara.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović podržao je navedeni projekt od iznimnog interesa za grad Vukovar, koji bi sa ostvarenjem mogao započeti preuzimanjem dužnosti novog ministra gospodarstva Radimira Čačića.

{gallery}vijesti/2011-12-21/04{/gallery}

Snimio: Filip Širanović, službeni fotograf ureda predsjednika