×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/01/16/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/01/16/03

Vukovar je danas posjetila grupa od 28 studenata St.Olaf sveučilišta iz Minnesote ( SAD) koji pohađaju katedre za povijest i političke znanosti, a čiji je voditelj gospodin John Patrick Dale, profesor političkih znanosti na ovom sveučilištu. Ovo je njihova četvrta posjeta Nansen dijalog centru u Osijeku i gradu Vukovaru. Studijski posjet pod nazivom „ Promjene političkih identiteta u srednjoj Europi“ započeo je u Sloveniji, nakon čega su studenti posjetili Osijek i Vukovar, te nastavljaju svoj put u Beograd, Sarajevo i Mostar.
Tijekom višetjednog boravka studenti su iskoristili priliku razgovarati o uzrocima i posljedicama političkih promjena na području srednje Europe tijekom 20. stoljeća. Boravkom u ovom području, pa tako i u Vukovaru, željeli su naučiti više o uzrocima i posljedicama raspada bivše Jugoslavije, kao i o današnjoj političkoj i društvenoj situaciji. Isto tako, tijekom svog posjeta željeli su naučiti više o civilnim i institucionalnim inicijativama koje vode ka socijalnom oporavku poslijeratnih i multietničkih zajednica naše regije. O tome su u Gradu Vukovaru razgovarali s gradonačelnikom Željkom Sabom i zamjenicom gradonačelnika Danijelom Stanković.

{gallery}2012/01/16/03{/gallery}