Grad Vukovar i prekogranična Općina Bač poslije višegodišnjeg rada na normalizaciji života potpisali su 25. listopada 2011. godine Sporazum o prijateljstvu i suradnji. Tijekom ove godine planirani su programi iz više područja djelovanja koji će zasigurno doprinijeti stvaranjem još čvršćih veza među ljudima i stvoriti pretpostavke za daljnju normalizaciju i još bolji život naših stanovnika.

Predsjednik Općine Bač Tomislav Bogunović inicirao je i pozvao me da na tome radimo i početkom ove godine, točnije 24. siječnja. S obzirom na moje obveze tog dana u Hrvatskom saboru termine ovogodišnjih događanja od zajedničkog interesa za Grad Vukovar i Općinu Bač radio je Tomislav Čorak, administrativni referent gradonačelnika za odnose s javnošću i protokol, koji je zatim s pozivnicom i u društvu domaćina istog dana u Novom Sadu nazočio utakmici europskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Nažalost, nakon utakmice i pozdravnih riječi prijatelja iz Vukovara i Bača, koji grade mostove među ljudima, na ulicama Novog Sada nastupili su izgrednici i huligani koji svojim nedjelima pokušavaju unijeti razdor i rušiti mostove prijateljstva i suradnje. Među stotinu vozila napadnuto je i službeno vozilo Grada Vukovara kojim je upravljao djelatnik Gradske uprave Tomislav Čorak, ali i osobna vozila brojnih drugih Vukovaraca. Među njima i osobno vozilo zamjenice gradonačelnika grada Vukovara Danijele Stanković koja je u društvu prijatelja i prijateljica privatno prisustvovala rukometnoj utakmici. S obzirom na sve okolnosti, sreća je u nesreći da nije bilo tragičnih posljedica, a materijalna šteta bit će nadoknađena temeljem osiguranja.

Najnoviji nemili događaji i nikakvi vandali neće nas zaustaviti u nastavku razvijanja dobrosusjedskih odnosa sa svima, pa tako niti sa Općinom Bač i svim drugim sredinama koje pokazuju istovjetne namjere.

Zahvaljujem Predsjedniku Općine Bač i velikom prijatelju Vukovara Tomislavu Bogunoviću na iznimno domaćinskom odnosu i velikom zauzimanju za moje suradnice i suradnike i sve Vukovarke i Vukovarce.

Gradonačelnik grada Vukovara
Željko Sabo, teolog