pic_01_tnGradonačelnik Vukovara Željko Sabo na poziv gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića sudjeluje u radu Hrvatske udruge povijesnih gradova i proslavi Feste sv. Vlaha – Danu Grada Dubrovnika.

Drugi radni sastanak Hrvatske udruge povijesnih gradova održava se 1. veljače u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika. O „Programu i Proračunu HUPG-a za 2012. godinu" razgovarati će predstavnici gradova: Dubrovnika, Iloka, Karlovca, Kaštela, Korčule, Malog Lošinja, Nina, Novigrada, Pule, Paga, Rovinja, Solina, Siska, Splita, Šibenika, Trogira, Varaždina, Vukovara i Zadra.

Prijateljski Grad Dubrovnik slavi Festu sv. Vlaha, zaštitnika grada kao svoj Dan Grada. U ranim jutarnjim satima 2. veljače službena izaslanstva će odati počast žrtvama Dubrovnika u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen Križa na groblju Boninovo, zatim će se održati svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj će biti dodijeljene nagrade Grada Dubrovnika kao i svečano otvorenje Feste. Na sam blagdan sv. Vlaha, 3. veljače održat će se središnja svečanost, koja započinje u 10,00 sati koncelebriranom Svetom misom i procesijom.