Predavači HCR-a i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata prezentirali su danas u organizaciji i prostoru Gradskog društva Crvenog križa Vukovar projekt „Edukacija i informiranje poljoprivrednog stanovništva o opasnosti od mina“.
Prema riječima ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Zorice Grgić provođenje navedenog projekta temelji se na potpisanom Sporazumu 15. lipnja 2011. godine između nositelja projekta – Zaklade „Hrvatska bez mina“, Hrvatskog centra za razminiranje, Hrvatskog Crvenog križa i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. Sporazumom se želi omogućiti realizacija projekta na području deset županija u Republici Hrvatskoj na čijem području se nalaze minski sumnjive površine, a s ciljem povećanja znanja i informiranosti poljoprivrednog stanovništva o opasnosti od mina. Provođenje projekta traje do 15. travnja 2013. godine
Među ostalim, današnjoj prezentaciju u Vukovaru nazočili su Željko Pinjuh, zamjenik gradonačelnika Vukovara, Ante Brkljačić, zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje i Vijorka Roseg, voditeljica odjela za zaštitu zdravlja HCR-a.

{gallery}2012/02/24/03{/gallery}