×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/02/27/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/02/27/04

Prva Međunarodna likovna kolonija keramičara održava se u Vukovaru od 27. veljače do 3. ožujka 2012. godine u organizaciji Svjetskih umjetničkih igara, Grada Vukovara i vlasnika vukovarskog hotela Lav.
Kolonija se održava u vukovarskom hotelu Lav i na njoj sudjeluje 9 renomiranih umjetnika iz raznih zemalja: Ljerka Njerš (Hrvatska), Tatjana Punans (Rusija), Leon Strous (Nizozemska), Mehmet Tuzum Kizilcan (Turska), Darius Przewiezlikowsky (Poljska), Hanne Haukom (Norveška), Teodora Peteva (Bugarska), Antony Merino (SAD) i Emuna Syrkin (Izrael).
Sudionicima 1. Međunarodne likovne kolonije keramičara obratio se gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izražavajući osobito zadovoljstvo što su poznati i priznati svjetski umjetnici keramičari prihvatili biti dio priče o Vukovaru. Izrazio je zahvalnost i članovima obitelji Mijok na vrijednoj ulozi u ovom projektu koji nije samo od interesa za grad Vukovar već i Vukovarsko-srijemsku županiju i Hrvatsku. Gradonačelnik Vukovara pozvao je Vukovarke i Vukovarce, ali i sve ostale, da narednih dana u vremenu od 9 do 16 sati posjete hotel Lav i osobno se uvjere u veliko umijeće svjetskih umjetnika keramike. Izložba nastalih radova bit će u hotelu Lav u subotu u 18,00 sati.
Treba naglasiti da će dio umjetničkih djela od keramike po svršetku kolonije biti ponuđeni na prodaju, a novac je namijenjen za liječenje bolesne djece u gradu Vukovaru.
Na otvorenju kolonije i konferenciji za novinare govorili su još u ime organizatora Peter Weisz, Svjetske umjetničke igre, te Stipan i Vinko Mijok, hotel „Lav“.

{gallery}2012/02/27/04{/gallery}