Prva Međunarodna likovna kolonija keramičara održava se u Vukovaru od 27. veljače do 3. ožujka 2012. godine u organizaciji Svjetskih umjetničkih igara, Grada Vukovara i vlasnika vukovarskog hotela Lav.
Kolonija se održava u vukovarskom hotelu Lav i na njoj sudjeluje 9 renomiranih umjetnika iz raznih zemalja: Ljerka Njerš (Hrvatska), Tatjana Punans (Rusija), Leon Strous (Nizozemska), Mehmet Tuzum Kizilcan (Turska), Darius Przewiezlikowsky (Poljska), Hanne Haukom (Norveška), Teodora Peteva (Bugarska), Antony Merino (SAD) i Emuna Syrkin (Izrael).
Sudionicima 1. Međunarodne likovne kolonije keramičara obratio se gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izražavajući osobito zadovoljstvo što su poznati i priznati svjetski umjetnici keramičari prihvatili biti dio priče o Vukovaru. Izrazio je zahvalnost i članovima obitelji Mijok na vrijednoj ulozi u ovom projektu koji nije samo od interesa za grad Vukovar već i Vukovarsko-srijemsku županiju i Hrvatsku. Gradonačelnik Vukovara pozvao je Vukovarke i Vukovarce, ali i sve ostale, da narednih dana u vremenu od 9 do 16 sati posjete hotel Lav i osobno se uvjere u veliko umijeće svjetskih umjetnika keramike. Izložba nastalih radova bit će u hotelu Lav u subotu u 18,00 sati.
Treba naglasiti da će dio umjetničkih djela od keramike po svršetku kolonije biti ponuđeni na prodaju, a novac je namijenjen za liječenje bolesne djece u gradu Vukovaru.
Na otvorenju kolonije i konferenciji za novinare govorili su još u ime organizatora Peter Weisz, Svjetske umjetničke igre, te Stipan i Vinko Mijok, hotel „Lav“.

{gallery}2012/02/27/04{/gallery}