Program boravka ministra turizma Veljka Ostojića odvojio se od ostale trojice ministara nakon kratkog sastanka u Uredu gradonačelnika i izjava za medije na Trgu RH u središtu Vukovara. Ministar turizma svoje prve dojmove istaknuo je porukom kako „svi oni koji žele saznati što se 1991. dogodilo u Vukovaru moraju osobno doći u taj grad". Obećao je i kako će „svi turistički projekti koji iz Vukovara budu kandidirani za (su)financiranje preko Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice biti razmatrani s posebnom pažnjom".

Na upit novinara za komentar potencijala ratnog turizma, ministar Ostojić se pozvao i na mišljenje jednog japanskog izaslanstva koje je Vukovar svrstalo među tri najzanimljivija turistička područja u Hrvatskoj.

Ministar turizma Veljko Ostojić zatim se uputio u Palaču Srijem, gdje je održao radni sastanak s čelnicima Vukovarsko-srijemske županije, direktorima turističkih zajednica, te gradonačelnicima gradova i predstavnicima turističkog gospodarstva. Među ostalim, na sastanku su nazočili i zamjenik gradonačelnika Vukovara Željko Pinjuh i direktorica TZ Vukovar Jasna Babić, a najviše se razgovaralo o turističkom razvoju Vukovarsko-srijemske županije i mogućnostima poticaja turističkom razvoju ovoga kraja.

U okviru posjete Vukovaru ministar turizma Veljko Ostojić obišao je Eko-etno centar Adicu gdje su ga gradonačelnik Željko Sabo i direktorica Turističke zajednice Vukovar Jasna Babić upoznali s aktivnostima koje se tamo trenutačno provode, a riječ je o radionicama starih zanata financiranima iz predpristupnih fondova EU u projektu prekogranične suradnje . Također, ministar je susreo i nekoliko vukovarskih lokalnih turističkih gospodarstvenika s kojima je razgovarao o turističkoj ponudi Vukovara kao i problemima koji pogađaju ovu djelatnost na našem području. Ministar je obišao i Arheološki park Vučedol te zgradu Muzeja vučedolske kulture u izgradnji kako bi se upoznao s tijekom radova kao i sadržajima koji će značajno obogatiti turističku ponudu grada Vukovara.

{gallery}2012/03/27/03{/gallery}