Drugi Brown forum održava se 02. i 03. travnja u Opatiji u organizaciji Veleposlanstva SAD-a u RH, predsjednika RH, Vlade RH, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca, a u radu sudjeluje i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Pod nazivom „Gospodarske mogućnosti na razini općina" forum je okupio predstavnike lokalnih uprava i samouprava te poslovne ljude iz regije, ali i Sjedinjenih američkih država sa željom da se prenesu pozitivna iskustva o tome na koji način predstavnici lokalne uprave i samouprave mogu promovirati održivi gospodarski rast, pružiti lokalnim poduzetnicima, inozemnim i domaćim investitorima te staviti u pogon dostupne resurse kako bi ih privukli u većem broju u vlastit općine, gradove i županije.

Ovogodišnji Brown forum je nastavak izrazito uspješno održanog prošle godine u Dubrovniku, čime je obilježeno i 15 godina od nesretne pogibije američke delegacije predvođene ministrom trgovine, gospodinom Ronaldom Brownom, prilikom slijetanja zrakoplova 1996. godine.