Zagreb, 12. travnja 2012. – Današnjim svečanim potpisivanjem održanim u Zagrebu, potpisan je ugovor o s uradnji između DAG-a i Uniline-a. Konferenciji su nazočili savjetnik Ministra turizma Ivo Bašić te gradonačelnici Vukovara i Lepoglave, Željko Sabo i Marijan Škvarić koji su redom pozdravili inicijativu i istaknuli velika očekivanja od suradnje s ciljem značajnog utjecaja na razvoj kontinentalnog turizma.

DAG, ili destinacijska akcijska Grupa, okuplja brojne turističke agencije za destinacijski menadžment pozicionirane diljem kontinentalne Hrvatske. Svaka od agencija unutar Grupe specijalizirana je za svoje područje i maksimalno kvalitetno koristi lokalne turističke resurse, posjeduje stručno osoblje, osmišljava i realizira turističke programe u svojoj turističkoj destinaciji.

Značaj i ciljevi suradnje Unilinea i DAG-a temeljit će se na nekoliko područja. U prvom redu, Grupa u Unilineu dobiva jakog partnera s međunarodno razgranatom mrežom te svim potrebnim logističkim resursima neophodnim za ostvarenje konačnog cilja. Cilj suradnje je u prvom redu razvoj i unapređenje regionalnog turizma te produljenje sezonalnosti, razvoj i prodaja pojedine turističke destinacije, razvoj kanala prodaje, kreiranje tržišno konkurentnih cijena, osiguravanje visoke kvalitete usluge te zajedničkog djelovanja s ciljem promocije destinacije. Ovaj projekt je prva faza aktivnosti s jasnim ciljem razvoja regionalnog turizma, ali i proširenjem sezone čime će biti dan potreban doprinos jednom od značajnijih problema domaćeg turizma.. Nadalje, suradnja će osigurati neophodno umrežavanje touroperatera na kontinentu i pospješiti komunikaciju, a što se prijašnjih godina pokazivalo kao velik problem rada touroperatera diljem unutrašnjosti. Poznato je da je spomenuti problem istaknut u sklopu strategije razvoja turizma i kao takav predstavlja veliku prepreku u radu touroperatera diljem kontinenta.

Uloga DAG-a je u prvom redu umrežavanje malih destinacijskih agencija diljem kontinentalnog turističkog tržišta, na području od Slavonije preko Like do Dalmatinskog zaleđa. Filozofija Grupe ima za cilj unapređenje statusa malih destinacijskih agencija dok će, između ostalog, kroz suradnju s Unilineom isticati važnost, način rada i ulogu DMC-a.

Predsjednik Uprave Unilinea, Boris Žgomba, prilikom potpisivanja suradnje naglasio je kako će ovom suradnjom biti dan snažan obol razvoju regionalnog turizma kroz udruženo i ekonomski uspješno djelovanje diljem turistički nerazvijenih područja RH. „Iskreno vjerujem kako ćemo ovom suradnjom dati dodatnu vrijednost kontinentalnom turizmu, a posljedično stvariti uvjete za otvaranjem novih radnih mjesta i poboljšanje kvalitete života na destinacijama".

Predstavnik DAG-a i direktor agencije Danubiumtours iz Vukovara, Zoran Šesto istaknuo je značaj suradnje s Unilineom na razinii zajedničkog izlaska na tržište te kroz zajedničku promociju. Prema Šestinim riječima, potpis suradnje je logičan slijed razvoja u naporu „zidanja" mosta koji DAG gradi već nekoliko godina na relaciji destinacijska agencija – touroperator. „Za DAG je Uniline motor koji će pokretati našu akciju kroz prizmu pozicije koju velika agencija ima na tržištu. „U Uniline smo dobili najjačeg mogućeg partnera za kojeg ćemo unutar pojedine destinacije pripremiti i osigurati odličnu destinacijsku priču. Kroz gotov proizvod, zajedničkim snagama će biti puno jednostavnije obrađivati tržišta".

Turistička kompanija Uniline ove je godine ostvarila rast prihoda od čak 25 posto u odnosu na prošlu godinu kroz ostvareni ukupni promet od 236 milijuna kuna. Tvrtka trenutno zapošljava gotovo 200 zaposlenika što je za 30% više nego lani. S početne strategije incoming turoperatora, poslovanje se razvijalo do široke ponude turističkih usluga te je tako Uniline danas kompanija koja nudi cjelokupan turistički proizvod, od smještaja, transfera, rent-a-cara, izleta, autobusnih tura do organizacije kongresa, incentiva, sportskih događaja te specijalnih programa za individualne goste i grupne aranžmane.

Poslovanje se bazira putem deset poslovnica diljem Republike Hrvatske i na online prodaji. Uniline je od prošle godine nositelj franšize Europcara, vodeće rent-a-car kompanije u Europi.

{gallery}2012/04/12/07{/gallery}