×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/05/02/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/05/02/02

Povodom Dana Grada, koji se u Vukovaru slavi 3. svibnja na blagdan njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova, u Hrvatskom domu održana je dan ranije svečana sjednica.

Himnu Republike Hrvatske izveli su članice i članovi pjevačkog zbora Osnovne glazbene škole OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara pod ravnanjem Maje Dretvić. 

Svečanu sjednicu otvorio je minutom šutnje u počast vukovarskim žrtvama u Domovinskom ratu predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak, koji je najavio bolje dane za Vukovar rekavši kako očekuje da se u idućih godinu dana u Vukovaru otvori znatan broj novih radnih mjesta.

Gradonačelnik i saborski zastupnik Željko Sabo je rekao kako su Vukovarke i Vukovarci potpuno uvjereni da će grad Vukovar u budućnosti biti među najrazvijenijima u Hrvatskoj i posebno istaknuo da je Vukovar svijetli primjer kako se mirom može pobijediti rat. Govor gradonačelnika bio je i uvod u dokumentarni film „Zajedno za Vukovar 2012.“ sa sadržajem većine događanja u Vukovaru tijekom proteklih godinu dana.

Svečanoj sjednici odazvali su se brojni uzvanici i prijatelji Vukovara: potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Nenad Stazić, ministar branitelja Predrag Matić, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, saborski zastupnici Damir Rimac, Franko Vidović, Jovo Vuković. Koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u RH Luisa Vinton, predsjednik Skupštine Grada Zagreba i saborski zastupnik Davor Bernardić, pomoćnik ministrice zaštite okoliša i prirode Goran Heffer, počasni građanin Vukovara Ivica Vrkić, gradonačelnici prijateljskih gradova i općina Sinja, Šibenika,Trogira, Bača, grada Kaštela.

Pozdravne riječi uputili su potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić i ministri Predrag Matić, Ranko Ostojić i Tihomir Jakovina.
Sukladno odlukama Gradskoga vijeća Grada Vukovara tijekom svečane sjednice u povodu Dana Grada 2012. godine zaslužni su primili javna priznanja i nagrade koje su uručili predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak i gradonačelnik Željko Sabo.
Tako je nagrada za životno djelo posthumno pripala Husniji Buriću, koji je punih 30 godina obnašao dužnost direktora u tvrtki Borovo, a preuzela ju je i u ime svih nagrađenih zahvalila Husnijina udovica Mirjana Burić. Jadranka Beresford Peirse dobitnica je Medalje grada Vukovara za veliki doprinos u obnovi spomenika kulture u Vukovaru. Priznanje grada Vukovara zbog dugogodišnje pomoći Vukovarcima dodijeljeno je i Primorsko-goranskoj županiji, zatim vukovarskom VUPIK-u, Pavi Vujnovcu, direktoru tvrtke PPD d.o.o Vukovar, Zdenki Farkaš i Hrvatskom veslačkom klubu Vukovar, dok su Plaketu Grada Vukovara dobili tvrtka Anđelo d.o.o Vukovar i Udruga za zaštitu životinja „Daj šapu".

{gallery}2012/05/02/02{/gallery}