Nova svjetlosna prometna signalizacija puštena je u rad na sam Dan Grada Vukovara u ulicama Bana Josipa Jelačića na Mitnici, Kardinala Alojzija Stepinca između OŠ Dragutina Tadijanovića i Dječjih vrtića, te Dvanaest redarstvenika u blizini OŠ Blage Zadre u Borovu naselju.

U nazočnosti predstavnika prometne policije i izvođača radova, tvrtke Elektromodul iz Osijeka, semafor na Mitnici pustio je u rad gradonačelnik Vukovara Željko Sabo u nazočnosti predsjednika Gradskoga vijeća Tomislava Džanka, zamjenika gradonačelnika Željka Pinjuha, zamjenika predsjednika Gradskoga vijeća Mile Ivkovića i još nekolicine gradskih vijećnika.

Grad Vukovar financirao je izradu projektne dokumentacije pješačkih semafora na području grada Vukovara te su ishođene sve potrebne suglasnosti za postavljanje istih. Navedene lokacije za postavljanje semafora određene su temeljem prijedloga Policijske postaje Vukovar te policijskih zapisnika prometnih nesreća. Sve lokacije su na državnim cestama (D2, D519), a u blizini osnovnih škola. Vrijednost postavljenih semafora na temelju projektne dokumentacije – troškovnika iznosi 700.000,00 kn sa PDV-om.

{gallery}2012/05/03/05{/gallery}