×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/06/21/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/06/21/01

Povodom 22. lipnja, Dana antifašističke borbe izaslanstvo Grada Vukovara položilo je vijence na Trgu žrtava fašizma i ispred Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku. Počast poginulim pripadnicima Narodnooslobodilačke borbe, ali i svima koji su dali život za slobodnu Hrvatsku, u ime Grada Vukovara odali su zamjenici gradonačelnika Željko Pinjuh i Danijela Stanković, te zamjenici predsjednika Gradskoga vijeća Goran Bošnjak i Mile Ivković.

Dan antifašističke borbe obilježava se u spomen na osnutak prve naoružane antifašističke postrojbe u Hrvatskoj, ali i okupiranoj Europi u Drugom svjetskom ratu - Prvoga sisačkog partizanskog odreda koji je osnovan je u šumi Brezovici 22. lipnja 1941. godine. Osnutak odreda bio je početak organizirane antifašističke borbe u Hrvatskoj.

{gallery}2012/06/21/01{/gallery}