Poslije Zagreba i u Vukovaru je održana Tiskovna konferencija posvećena velikom humanitarnom spektaklu koji će se održati 2. srpnja 2012. godine u 19.00 sati na Gradskom stadionu u Vukovaru s ciljem pomoći stradalnicima razornog potresa u Italiji.

Ovaj događaj organiziraju najveća hrvatska humanitarna udruga CRO UNUM, Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, te Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u suradnji s Veleposlanstvom Talijanske Republike. U sklopu ovog događaja odigrat će se i iznimno atraktivna nogometna utakmica, na kojoj će nastupiti, Igor Štimac, Zoran Mamić, Dario Šimić, Silvio Marić, Robert Kovač, Đani Stipaničev, Alen Nižetić, Giuliano Đanić, Goran Karan, Boris Živković, Veljko Mršić, Franjo Arapović i mnogi drugi.

Humanitarna pomoć koja će biti prikupljena tijekom održavanja humanitarnog događaja „Hrvatsko srce za Italiju" namijenjena je Crvenom Križu Republike Hrvatske za pomoć prijateljima Vukovara u Italiji čiji su gradovi i sela stradali u nedavnom razornom potresu, a koji su tijekom Domovinskog rata pružali pomoć stradalnicima iz Vukovara.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su u ime tajništva humanitarne udruge CRO UNUM dr. Tomislav Madžar i Igor Zgrabljić, zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Danijela Stanković, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, predsjednica podružnice Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije Jelena Zera Gavrić i Vukovarka Vanja Sabo, koja je sa Jelenom Zera Gavrić u danima progonstva iz Vukovara itekako osjetila srdačnost i prijateljstvo talijanskoga naroda koje će nositi u sebi do kraja života. U slučaju nedavnog potresa u Italiji Jelenu i Vanju snažno je pokrenula želja uzvratiti bar malo stradalim ljudima i tako je krenula jedna lijepa priča o humanitarnoj akciji koju je zatim prihvatila i humanitarna udruga Cro Unum pod nazivom „Hrvatsko srce za Italiju".

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Danijela Stanković izrazila je ponos što je grad Vukovar jedan od značajnih partnera u ovom humanitarnom projektu i unatoč svojim velikim potrebama ima srce za pomoći drugima u potrebi.

Tijekom tiskovne konferencije prezentirana je i nova himna udruge CRO UNUM «Volim te Croatio» koju izvodi Đani Stipaničev, a koju je skladao Neno Ninčević.

{gallery}2012/06/29/04{/gallery}