×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/07/09/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/07/09/02

Prva komercijalna grupa koja je posjetila Vukovar u okviru potpisanog sporazuma o poslovnoj suradnji između Vukovarske destinacijske akcijske grupe i touroperatora UNILINE-a iz Pule bili su turisti iz Hong Konga. Događaj je posebno zanimljiv jer je riječ o prvom i konkretnom rezultatu spomenute suradnje koju su zvanično obznanili i potpisali u Zagrebu 12. travnja ove godine predstavnici malih agencija (DAG) s velikom agencijom/touroperatorom Uniline.

S obzirom da je takav oblik suradnje bezrezervno podržao i Grad Vukovar turistima iz Hong Konga prvo je dobrodošlicu poželio gradonačelnik Željko Sabo koji je u gradskoj vijećnici gostima najviše govorio o Vukovaru u Domovinskom ratu s obzirom na izražen interes za povijest na prostoru Republike Hrvatske, ali i susjednih nam država, poglavito na temu ratova.

Dvadeset i troje mladih turista iz Hong Konga upoznati su s velikosrpskom agresijom na Hrvatsku i njezinim stravičnim posljedicama 1991. godine u Vukovaru, zatim s mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja kao jednoj od najuspješnijih mirovnih misija UN-a u svijetu, te obnovom, povratkom i planovima za budućnost.

Tijekom jednodnevnog boravka u Vukovaru turisti iz Hong Konga obišli su sve znamenitosti grada na Dunavu uključujući i ugostiteljsku ponudu.

{gallery}2012/07/09/02{/gallery}