×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/08/29/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/08/29/02

Grad Umag daje novčanu potporu u iznosu 30.000,00 kuna djeci s posebnim potrebama u programu Grada Vukovara Asistenti u nastavi čime se i ovaj grad uključio u akciju Solidarnost za Vukovar.

Tim povodom 29. kolovoza Vukovar je posjetio gradonačelnik Umaga Vili Bassanese sa suradnicima Diegom Bankovićem, pročelnikom Ureda gradonačelnika, Milenom Pintarić, voditeljicom odsjeka za stručne poslove i protokol, Majom Galović, pročelnicom Upravnog odjela za pravne poslove, Aleksandrom Andonovski, unutarnjim revizorom i Darkom Juranovićem, zamjenikom pročelnika za komunalni sustav.

U gradskoj upravi goste iz Umaga primio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo u nazočnosti predsjednika Gradskoga vijeća Tomislava Džanka i zamjenika gradonačelnika Željka Pinjuha i Danijele Stanković.

- Osim zahvalnice za vrijednu donaciju od 30.000 kuna zahvalio sam gradonačelniku kao i svim građankama i građanima Umaga na zbrinjavanju i skrbi za oko tisuću Vukovaraca tijekom progonstva od kojih je njih stotinu odlučilo svoj daljnji život vezati uz nekog ili nešto u tom gradu. I ta činjenica govori u prilog našoj povezanosti, ali nam je činiti puno više i konkretnije tijekom buduće suradnje. U tom smislu danas smo usuglasili vrlo skore radnje za nastanak projekata kojima ćemo zajednički ići prema EU fondovima u interesu stanovnika Umaga i Vukovara– rekao je nakon sastanka gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

- Došao sam sa suradnicima u ime građanki i građana Umaga iskazati svoje poštovanje prema Vukovaru i svemu što ste dali u stvaranju Hrvatske, ali isto tako i prema radu gradonačelnika Saboa koji očito daje sve od sebe za oporavak i napredak grada. Razmijenili smo i razna iskustva i posebno dobro smo se razumjeli po pitanju tolerancije i života i višenacionalnoj zajednici. Grad Umag ima vrlo dobra iskustva za korištenje pretpristupnih fondova EU koji nude velike mogućnosti. Najzapadniji grad Hrvatske – Umag i Vukovar na krajnjem istoku naše zemlje danas su na simboličan započeli jednu puno veću suradnju na operativnim projektima za Europsku uniju – naglasio je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

U sklopu posjeta Vukovaru delegacija Umaga posjetila je Spomen dom Ovčara i mjesto masovne grobnice na Ovčari. Kod spomen-obilježja gradonačelnik Umaga Villi Bassanese položio je vijenac i zapalio svijeću u počast žrtvama. Gosti iz Umaga zatim su u pratnji domaćina obišli područje Eko-etno centar Adica čijim izgledom i mogućnostima su bili iznimno i vrlo ugodno iznenađeni.

{gallery}2012/08/29/02{/gallery}