Generalna skupština EUNET-a, Europska mreža za edukaciju i trening, započela je danas 28.rujna u Vukovaru, i smatra se jednim od značajnih međunarodnih događaja. Izbor Vukovara kao mjesta za održavanje Generalne skupštine, koja se inače održava u velikim europskim gradovima, uslijedio je nakon uspjeha međunarodne mirovne konferencije održane 2010.godine u Vukovaru.

EUNET čine institucije koje se bave pitanjima europskih integracija. U radu skupštine će od ukupno 67, sudjelovati 45 predstavnika europskih domova, akademija i drugih članova, odnosno članica EUNET-a iz 22 europske zemlje.

U nastavku Generalne skupštine održana je i međunarodna konferencija pod nazivom „Građani Hrvatske na putu u EU". Pri izboru teme konferencije, predsjedništvo EUNET-a rukovodilo se željom da se pokloni pažnja učlanjenju Hrvatske u Europsku Uniju, te da se kroz raspravu pomogne novom članu sagledati i prevladati eventualno još postojeće poteškoće. Sudionike Generalne skupštine EUNET-a i međunarodne konferencije u ime Grada Vukovara pozdravio je zamjenik gradonačelnika, Željko Pinjuh.

{gallery}2012/09/28/03{/gallery}